Goldman Sachs: Στροφή 180 μοιρών στην πρόβλεψη για ευρώ

Η τράπεζα αναθεώρησε για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες, αφού προηγούμενα «διάβασε λάθος» το meeting της ΕΚΤ το Δεκέμβριο. Εκτιμά πως το ευρώ θα αξίζει 95 αμερικανικά cents στις 31 Δεκεμβρίου.

Goldman Sachs: Στροφή 180 μοιρών στην πρόβλεψη για ευρώ

Αναθεωρεί την πρόβλεψή της για το ευρώ η Goldman Sachs, για δεύτερη φορά μέσα σε μόλις έξι μήνες.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η τράπεζα με έδρα την Νέα Υόρκη αναβίωσε την απαισιόδοξη πρόβλεψή της πως το κοινό νόμισμα θα πέσει στα 95 αμερικανικά cents μέσα στους επόμενους 12 μήνες, όπως ανέφεραν σήμερα αναλυτές της τράπεζας σε υπόμνημα προς τους πελάτες, με επικεφαλής τον ανώτατο στρατηγικό αναλυτή για τα νομίσματα Robin Brooks.

Η απόφαση αυτή ήρθε λιγότερο από δύο μήνες αφού ο Brooks άλλαξε την πρόβλεψή του πως στα τέλη του 2016 το ευρώ θα είναι στο ένα δολάριο, όταν «διάβασε λάθος» το meeting της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το Δεκέμβριο.

Η αναθεωρημένη πρόβλεψη «σηματοδοτεί μεταλλασσόμενες συνθήκες και μια ανανεωμένη ευκαιρία», υποστήριξε σήμερα ο αναλυτής. Η τράπεζα βλέπει το ευρώ να πέφτει σε 1,04 δολάριο, ένα και 95 cents σε τρεις, έξι και 12 μήνες, έγραψε. Αυτό αποτελεί αλλαγή σε σχέση με την πτώση σε 1,07, 1,05 και ένα δολάριο κατά τις ίδιες περιόδους και συνάδει με προηγούμενη πρόβλεψη της τράπεζας.

Στο μεταξύ, η μέση εκτίμηση σχεδόν 60 αναλυτών που συμβουλεύτηκε το Bloomberg κάνει λόγο για αποδυνάμωση 3% του κοινού νομίσματος σε 1,05 δολάρια μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2016.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v