Philips: Αύξηση 13% στα EBITA το δ' τρίμηνο

Η αυξημένη ζήτηση για ιατρικό εξοπλισμό σε ΗΠΑ και Κίνα τόνωσαν τα κέρδη της εταιρίας το δ' τρίμηνο. Ο CEO προσπαθεί να πουλήσει τη μονάδα φωτισμού και εστιάζει στον τομέα της ιατρικής φροντίδας, που προβλέπει πως θα αγγίξει τα 125 δισ.

Philips: Αύξηση 13% στα EBITA το δ τρίμηνο

Η Royal Philips, η ολλανδική εταιρία που διαχωρίζει τις επιχειρήσεις φωτισμού προκειμένου να εστιάσει σε εξοπλισμό ιατρικής φροντίδας, ανακοίνωσε καλύτερα από το αναμενόμενο κέρδη το τέταρτο τρίμηνο καθώς αυξήθηκε η ζήτηση για ιατρικό εξοπλισμό σε Ηνωμένες Πολιτείες και Κίνα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων αυξήθηκαν κατά 13% σε 842 εκατ. ευρώ, έναντι 798 εκατ. που ανέμεναν οι αναλυτές. Οι πωλήσεις εμφάνισαν άνοδο 8% σε 7,1 δισ. ευρώ, το οποίο συνάδει με τις προβλέψεις.

«Συνολικά, το 2015 ήταν μια σταθερή χρονιά για τη Philips, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Frans van Houten, προσθέτοντας πως «για το 2016 εξακολουθούμε να περιμένουμε μέτρια ανάπτυξη των συγκρίσιμων πωλήσεων».

Ο CEO εστιάζει στον τομέα της ιατρικής φροντίδας καθώς προβλέπει πως η αγορά θα εκτοξευτεί σε 125 δισ. δολάρια λόγω αυξανόμενης ζήτησης για τεχνολογία που επιτρέπει στα νοσοκομεία να αναλύουν κλινικά δεδομένα και στους ασθενείς να παρακολουθούν την υγεία και τη διατροφή τους μέσω των έξυπνων τηλεφώνων τους.

Επιπλέον διαχωρίζει το τμήμα φωτισμού και αναζητά νέο αγοραστή για τη μονάδα, αφού μια προγραμματισμένη πώληση σε κινεζική εταιρία μπλοκαρίστηκε από την αμερικανική ρυθμιστική αρχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v