Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλεια για τη DuPont το δ' τρίμηνο λόγω ισχυρού δολαρίου

Στο τμήμα γεωργίας οι πωλήσεις εμφάνισαν ετήσια πτώση 11%. Εκτός του δολαρίου, τα κέρδη έπληξαν ο μικρός όγκος πωλήσεων, η λιγότερο ευνοϊκή τιμολόγηση, οι δύσκολες συνθήκες στη γεωργία παγκοσμίως και η επιβράδυνση στις αναδυόμενες αγορές.

Απώλεια για τη DuPont το δ τρίμηνο λόγω ισχυρού δολαρίου

Η DuPont, η οποία τον τελευταίο μήνα έκλεισε συμφωνία προκειμένου να συγχωνευθεί με τη Dow Chemical, μετατοπίστηκε σε ζημιές κατά το τελευταίο τρίμηνο καθώς οι πωλήσεις έπεσαν σε όλα τα τμήματά της και χτυπήθηκαν ιδιαίτερα στο εξωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών λόγω του ισχυρού δολαρίου.

Κατά το τέταρτο τρίμηνο, οι πωλήσεις στο τμήμα γεωργίας της DuPont –το μεγαλύτερο της εταιρίας- εμφάνισαν πτώση 11% σε σχέση με το προηγούμενο έτος καθώς ο αντίκτυπος από το νόμισμα αντιστάθμισε το όφελος από μια βελτίωση τιμών και σύνθεσης προϊόντων. Τα έσοδα από τις άλλες δραστηριότητες επίσης μειώθηκαν λόγω ενός συνδυασμού παραγόντων, όπως τα πλήγματα από το συνάλλαγμα, ο μικρότερος όγκος και η λιγότερο ευνοϊκή τιμολόγηση.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η εταιρία που κατασκευάζει προϊόντα από παρασιτοκτόνα μέχρι οικοδομικά υλικά ανακοίνωσε πως θα ανασχηματίσει την επιχείρησή της ενόψει της προτεινόμενης συγχώνευσης με τη Dow Chemical, μέσα από μέτρα που περιλαμβάνουν περικοπές θέσεων εργασίας και 700 εκατ. δολαρίων σε κόστη φέτος.

Η DuPont ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε ρυθμό μείωσης του λειτουργικού της κόστους κατά περίπου ένα δισ. δολάρια μέχρι το τέλος του έτους. Στο μεταξύ, ο σχεδιασμός της συγχώνευσης έχει εκκινήσει μια διαδικασία δημιουργίας τριών ανεξάρτητων επιχειρήσεων στη γεωργία, την επιστήμη των υλικών και τα εξειδικευμένα προϊόντα.

Επιπρόσθετα του ισχυρού δολαρίου, το οποίο καθιστά τα προϊόντα πιο ακριβά εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, η DuPont τόνισε πως οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες παγκοσμίως στη γεωργία και η πιο επιβραδυμένη ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές την επηρέασαν το τέταρτο τρίμηνο, προσθέτοντας πως αυτές οι προκλήσεις θα εξακολουθήσουν.

Για το 2016, η εταιρία αναμένει κέρδη 2,95 με 3,10 δολάρια ανά μετοχή, περιλαμβανομένων 64 cents ανά μετοχή σε εξοικονόμηση κόστους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v