Παγκόσμια Τράπεζα: Μειώσε τις προβλέψεις για το αργό το 2016

Οι τιμές του αργού πετρελαίου θα υποχωρήσουν 27% επιπλέον το 2016 προβλέπει στην ετήσια έκθεση της για το outlook η Παγκόσμια Τράπεζα. Θα συνεχιστεί η αδύναμη ζήτηση από τις αναδυόμενες.

Παγκόσμια Τράπεζα: Μειώσε τις προβλέψεις για το αργό το 2016

Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε ότι μείωσε την πρόβλεψη της για την τιμή του αργού πετρελαίου το 2016 στα 37 δολάρια το βαρέλι από 51 δολάρια προηγουμένως.

Στην ετήσια έκθεση της για την αγορά εμπορευμάτων, η Παγκόσμια Τράπεζα μείωσε την πρόβλεψη για την τιμή σε 37 από τα 46 εμπορεύματα, συμπεριλαμβανομένου και του αργού, λέγοντας πως η αδύναμη ζήτηση από τις αναδυόμενες θα συνεχιστεί. 

Με βάση το outlook, οι τιμές του αργού πετρελαίου θα υποχωρήσουν 27% επιπλέον, μετά από βουτιά 47% την προηγούμενη χρονιά.

«Οι χαμηλές τιμές στο αργό αναμένεται να είναι μαζί μας για κάποιο καιρό ακόμα» αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγος του οργανισμού και συντάκτης της έκθεσης.

Οι οικονομολόγοι της Παγκόσμιας Τράπεζας αναμένουν μια σταδιακή ανάκαμψη στις τιμές του πετρελαίου κατά την διάρκεια του 2016. Ωστόσο, η ανάκαμψη θα είναι μικρότερη από ότι το 1996, το 1998 και το 2008, όταν είχε και τότε καταγράψει βαριές απώλειες το αργό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v