Novartis: Πτώση 5% στα βασικά καθαρά έσοδα το δ' τρίμηνο

Η συνεχιζόμενη πτώση στα έσοδα της μονάδας οφθαλμικής φροντίδας Alcon και το ισχυρό δολάριο έπληξαν τα κέρδη της φαρμακοβιομηχανίας. Η εταιρία σκοπεύει να περικόψει πάνω από ένα δισ. δολάρια σε ετήσια κόστη μέχρι το 2020.

Novartis: Πτώση 5% στα βασικά καθαρά έσοδα το δ τρίμηνο

Η δεύτερη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ευρώπης, η Novartis, ανακοίνωσε για το τελευταίο τρίμηνο κέρδη που δεν κατάφεραν να αγγίξουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς τα έσοδα στη μονάδα οφθαλμικής φροντίδας Alcon συνέχισαν να πέφτουν και το ισχυρό δολάριο περιόρισε την αξία των παγκόσμιων πωλήσεων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα βασικά καθαρά έσοδα της Novartis έπεσαν κατά 5% σε 2,71 δισ. δολάρια, έναντι 2,9 δισ. που ανέμεναν οι αναλυτές. Οι πωλήσεις της Alcon, την οποία η εταιρία απέκτησε για 41,2 δισ. δολάρια την περίοδο 2010-2011, έπεσαν κατά 13% το τέταρτο τρίμηνο, σε 2,3 δισ. δολάρια.

Για το 2016, η Novartis προβλέπει πως οι πωλήσεις και τα βασικά λειτουργικά έσοδα θα παραμείνουν κατά μεγάλο μέρος στα ίδια επίπεδα με το περασμένο έτος. Η Alcon, την οποία η εταιρία ανακοίνωσε πως θα συνδυάσει με την ευρύτερη φαρμακευτική μονάδα της, θα καταγράψει ανάπτυξη χαμηλού μονοψήφιου ποσοστού.

Η Novartis στοχεύει να περικόψει πάνω από ένα δισ. δολάρια σε ετήσια κόστη μέχρι το 2020.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v