Alibaba: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη και οι πωλήσεις το γ' τρίμηνο

Τεράστια αύξηση 114% εμφάνισαν τα κέρδη ανά μετοχή το τρίτο τρίμηνο, αύξηση 32% τα έσοδα. Η εταιρία εστιάζει μεταξύ άλλων στις παγκόσμιες εισαγωγές, την αγροτική ανάπτυξη και την οικοδόμηση μιας παγκόσμιας κλάσης επιχείρησης cloud.

Alibaba: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη και οι πωλήσεις το γ τρίμηνο

Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου, Alibaba, ανακοίνωσε σήμερα κέρδη και πωλήσεις του τρίτου τριμήνου του οικονομικού του έτους, που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σύμφωνα με το MarketWatch, τα κέρδη διπλασιάστηκαν και παραπάνω το τρίτο τρίμηνο, σε 1,92 δισ. δολάρια, με τα κέρδη ανά μετοχή να αυξάνονται κατά 114% σε 76 cents. Τα προσαρμοσμένα EPS διαμορφώθηκαν σε 99 cents, έναντι 89 cents που είχαν εκτιμήσει οι αναλυτές.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 32% σε 5,33 δισ., ενώ οι ειδικοί ανέμεναν 5,11 δισ., με τα έσοδα από κινητά τηλέφωνα σχεδόν να τριπλασιάζονται σε 2,89 δισ. δολάρια.

Οι ενεργοί αγοραστές στις κινεζικές αγορές λιανικής σημείωσαν ετήσια αύξηση σε 407 εκατ. από 386.

«Εξακολουθούμε να εστιάζουμε σε στις πρώτες στρατηγικές μας προτεραιότητες, περιλαμβανομένων των παγκόσμιων εισαγωγών, της αγροτικής ανάπτυξης, της αύξησης της παρουσίας μας στις κορυφαίες κινεζικές πόλεις και στην οικοδόμηση μιας παγκόσμιας κλάσης επιχείρησης cloud», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Daniel Zhang.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v