Barclays-Credit Suisse προχωρούν σε διακανονισμό με ΗΠΑ για τα dark pools

Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 154,3 εκατ. δολ. Είναι από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί ποτέ για υποθέσεις dark pools. Η Barclays παραδέχθηκε πως παραβίασε τον νόμο, ενώ η Credit Suisse ούτε το παραδέχεται, ούτε το αρνείται.

Barclays-Credit Suisse προχωρούν σε διακανονισμό με ΗΠΑ για τα dark pools

Οι Barclays και Credit Suisse διευθέτησαν ομοσπονδιακές κατηγορίες πως παραπλάνησαν τους επενδυτές για τα dark pools, με την Barclays να παραδέχεται πως παραβίασε τον νόμο και να συμφωνεί σε μια πληρωμή 70 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς αξιωματούχους που επικαλείται το Reuters.

Οι διακανονισμοί μεταξύ των τραπεζών και της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (Securities and Exchange Commission - SEC) και της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης, σηματοδοτούν τα δύο μεγαλύτερα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί ποτέ για υποθέσεις που σχετίζονται με τα dark pools.

Το συνολικό ποσό που πρόκειται να πληρωθεί σε πρόστιμα ανέρχεται στα 154,3 εκατ. δολάρια.

Η Barclays θα πληρώσει ένα πρόστιμο 70 εκατ. που θα μοιραστεί ισάξια μεταξύ της SEC και της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Η τράπεζα παραδέχθηκε πως παραβίασε νόμους που σχετίζονται με χρεόγραφα και συμφώνησε να θεσπίσει έναν ανεξάρτητο επιτηρητή προκειμένου να διασφαλίσει πως το dark pool «Barclays LX» θα λειτουργεί σωστά στο μέλλον.

Η Credit Suisse θα καταβάλει πρόστιμο 60 εκατ. δολαρίων που θα μοιραστεί μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών, συν ένα επιπρόσθετο ποσό 24,3 εκατ. δολαρίων προς τη SEC για το dark pools της, «Crossfinder». Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στο πλαίσιο του διακανονισμού, η τράπεζα ούτε θα παραδεχθεί, ούτε θα αρνηθεί τις κατηγορίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v