James Bond και Adele «έσωσαν» τα κέρδη της Sony

Τα κέρδη της εταιρίας το τέταρτο τρίμηνο ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών και η μετοχή ανέβηκε 12%. Το Spectre, το νέο album της Adele και οι πωλήσεις του τμήματος παιχνιδιών τόνωσαν τα κέρδη.

James Bond και Adele «έσωσαν» τα κέρδη της Sony

Η Sony Corp κατέγραψε το τελευταίο τρίμηνο καλύτερα από το αναμενόμενο κέρδη με μια τεράστια βοήθεια από χολιγουντιανές ταινίες, μουσική και παιχνίδια. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, η εταιρία κέρδισε 3,3 δισ. δολάρια σε αγοραία αξία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα καθαρά κέρδη της Sony αυξήθηκαν σε 120,1 δισ. γεν (989 εκατ. δολάρια) το τέταρτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 91,1 δισ. γεν. Η μετοχή της εταιρίας ανέβηκε σήμερα 12% στο Τόκυο, ενώ πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Οκτώβριο του 2008.

Η Sony ανέφερε πως την αύξηση στα κέρδη της οδήγησαν το τελευταίο φιλμ του James Bond, Spectre, αλλά και το νέο album της Adele, 25, που δεν είναι διαθέσιμο μέσω των υπηρεσιών streaming Spotify και Apple Music. Τα παιχνίδια, το μεγαλύτερο τμήμα της εταιρίας από άποψη πωλήσεων, πούλησαν κονσόλες PlayStation 4 και λογισμικό, προκειμένου να αντισταθμίσουν μια βουτιά στις παραγγελίες αισθητήρων από πελάτες smartphone όπως η Apple και η Samsung Electronics.

«Τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν ένα μείγμα θετικών και αρνητικών, αλλά ήταν λίγο περισσότερα τα θετικά», σχολίασε η Mika Nishimura, αναλύτρια της Credit Suisse με έδρα το Τόκυο. «Τα θετικά περιλάμβαναν καλά αποτελέσματα από τα παιχνίδια, τη μουσική και άλλες δραστηριότητες, και μια επιβεβαίωση σταθερής προόδου στο τμήμα κινητής τηλεφωνίας», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v