Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Alphabet είναι η εταιρία με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο

Η Google ανακοίνωσε αποτελέσματα για πρώτη φορά με τη νέα δομή της. Τα κέρδη και οι πωλήσεις της οδηγούν την Alphabet στο να ξεπεράσει την Apple. Τα έσοδα τριμήνου αυξήθηκαν 19% και η μετοχή έχει διπλασιαστεί τα τελευταία τρία χρόνια.

Η Alphabet είναι η εταιρία με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο

Η Google κατέγραψε κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, κυρίως λόγω εύρωστων πωλήσεων διαφήμισης στο διαδίκτυο και πιο σφικτού ελέγχου στα κόστη, βάζοντας τη μητρική εταιρία Alphabet στον δρόμο ώστε να ξεπεράσει την Apple ως εταιρία με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο.

Σύμφωνα με το Reuters, η Alphabet έχει πλέον χρηματιστηριακή αξία περίπου 568 δισ. δολαρίων, έναντι 535 δισ. της Apple.

Οπως αναφέρει το Bloomberg, τα αποτελέσματα της εταιρίας -τα οποία ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά στο πλαίσιο της νέας δομής που διαχωρίζει τις κύριες δραστηριότητες της Google στην αναζήτηση και τη διαφήμιση από πιο επικίνδυνες επενδύσεις- καταδεικνύουν πως τα έσοδα του τετάρτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 19% σε 17,3 δισ. δολάρια. Αυτό ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών και τη μέση πρόβλεψή τους για 16,9 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη ήταν 8,67 δολάρια ανά μετοχή, έναντι μιας πρόβλεψης για 8,08 δολάρια.

Η Google, η οποία επενδύει το τελευταίο διάστημα στην τεχνητή νοημοσύνη, στα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα και στην τεχνολογία που σχετίζεται με την υγεία, άλλαξε πέρυσι το όνομα και τη δομή της προκειμένου να δώσει στους επενδυτές μια πιο καθαρή εικόνα των επιδόσεών της.

Η υγεία της κύριας επιχείρησης της Google και η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ικανότητα της εταιρίας να καινοτομεί, βοήθησε την τιμή της μετοχής να υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία τρία χρόνια.

Σημειώνεται ότι η Apple είχε γίνει η εταιρεία με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία το 2010, εκτοπίζοντας τη Microsoft, η οποία, με τη σειρά της, πριν από δύο δεκαετίες, είχε εκτοπίσει την ΙΒΜ από την πρώτη θέση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v