EasyJet: «Εύκολα θηράματα» οι Air France και Lufthansa

Η εταιρία εκτιμά πως θα συνεχίσει να παίρνει «μερίδιο από παραδοσιακούς μεταφορείς» που δεν έχουν την ίδια αποδοτικότητα κόστους. Η EasyJet περικόπτει τα έμμεσα κόστη και προσπαθεί να εισέλθει επιθετικά σε νέες αγορές.

EasyJet: «Εύκολα θηράματα» οι Air France και Lufthansa

Η EasyJet, ο δεύτερος μεγαλύτερος μεταφορέας χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, τόνισε πως οι αδυναμίες των ανταγωνιστριών Air France και Deutsche Lufthansa θα της επιτρέψουν να συνεχίσει να «κλέβει» πελάτες σε ζωτικής σημασίας χώρες έπειτα από μια σειρά εμποδίων, ενώ προσπαθεί να εισέλθει επιθετικά σε νέες αγορές.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η διευθύνουσα σύμβουλος Carolyn McCall ανέφερε πως δεν πτοείται από τις δραστηριότητες των οποίων ηγείται στη Μόσχα λόγω της αποδυνάμωσης της ρωσικής οικονομίας και των αυστηρότερων κανονισμών που αφορούν στη βίζα, στη βόρεια Αφρική λόγω της κατάστασης στην ασφάλεια που συνεχώς επιδεινώνεται, αλλά και στην Ιταλία όπου αντιμετωπίζει πιο έντονο ανταγωνισμό.

«Όταν κοιτάτε τα ταξίδια μικρών αποστάσεων στην Ευρώπη, κερδίζουμε και θα συνεχίσουμε να παίρνουμε μερίδιο από παραδοσιακούς μεταφορείς που παραπαίουν, αναδιαρθρώνονται, προσπαθούν να βρουν το σωστό για εκείνους μοντέλο», ανέφερε η CEO, προσθέτοντας ότι «δε θα μπορέσουν ποτέ να έχουν την κουλτούρα χαμηλού κόστους, την νοοτροπία χαμηλού κόστους και δεν θα μπορέσουν ποτέ να έχουν την ίδια αποδοτικότητα κόστους».

Η EasyJet έχει ξεκινήσει μια «συντονισμένη» προσπάθεια να περικόψει τα έμμεσα κόστη μέσω οικονομιών κλίμακας, καθώς η ανάπτυξη στη χωρητικότητα της εξασφαλίζει μια καλύτερη θέση για διαπραγμάτευση συμβολαίων περιλαμβανομένης της συντήρησης και της διαχείρισης αποσκευών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v