Απειλείται με υποβάθμιση η BHP Billiton

Η εταιρία πιέζεται να εγκαταλείψει την προοδευτική πολιτική της στο μέρισμα και να περικόψει τις πληρωμές. Ο S&P τονίζει πως οι ενέργειές της στην κεφαλαιουχική δαπάνη και τα μερίσματα θα καταδείξουν αν δικαιολογείται κι άλλη υποβάθμιση.

Απειλείται με υποβάθμιση η BHP Billiton

Αν η BHP Billiton δεν καταφέρει να διαβεβαιώσει τους αξιολογητές αυτό το μήνα πως είναι ικανή να τονώσει τον ισολογισμό της εν μέσω της βουτιάς στα εμπορεύματα παγκοσμίως, η μεγαλύτερη μεταλλευτική εταιρία του κόσμου ίσως υποστεί υποβάθμιση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, με τους Standard & Poor's και Moody's να εξετάζουν υποβαθμίσεις, οι αναλυτές διαφωνούν για το πόσο πρέπει η εταιρία να περικόψει τις πληρωμές στους μετόχους όταν θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα εξαμήνου στις 23 Φεβρουαρίου. Η πίεση αυξάνεται στην BHP Billiton ώστε να εγκαταλείψει την προοδευτική πολιτική της για το μέρισμα, να επαναξιολογήσει την κεφαλαιουχική δαπάνη, ακόμη και να εξετάσει μια πώληση μετοχών.

Η βαθμολόγηση της BHP μειώθηκε αυτή την εβδομάδα από τον S&P σε A, ένα επίπεδο που η εταιρία είχε να δει από το 2003. Ο οίκος ανέφερε ότι οι ενέργειες της BHP στην κεφαλαιουχική δαπάνη και τα μερίσματα θα υπαγορεύσουν το αν δικαιολογείται περαιτέρω υποβάθμιση.

Στο μεταξύ η εταιρία έχει δεσμευτεί να διατηρήσει ένα «σταθερό A» εν μέσω κορεσμού στην προσφορά και φθίνουσας ζήτησης για σιδηρομετάλλευμα, άνθρακα και άλλα εμπορεύματα από την Κίνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v