Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

easyFoodstore: Τρόφιμα με 36 σεντς προσφέρει τώρα ο Στέλιος Χατζηιωάννου!

«Κανένα ακριβό brand. Μόνο τρόφιμα ειλικρινώς τιμολογημένα» είναι το σλόγκαν του καταστήματος εμπορίας τροφίμων που άνοιξε ο Στέλιος Χατζηιωάννου στο Λονδίνο, όπου οι καταναλωτές θα βρουν τρόφιμα με 36 σεντς.

easyFoodstore: Τρόφιμα με 36 σεντς προσφέρει τώρα ο Στέλιος Χατζηιωάννου!

Στον κλάδο του λιανικού εμπορίου τροφίμων επεκτείνεται ο ιδρυτής της EasyJet, ανοίγοντας κατάστημα στο Λονδίνο όπου οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν προϊόντα τροφίμων για έως και 36 σεντς!

Ο Στέλιος Χατζηιώαννου λανσάρισε ένα πιλοτικό «easyFoodstore» στο Λονδίνο, όπου οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν καφέ, ντοματόσουπα, μακαρόνια, κέικ, πίτσες και άλλα για όλο τον Φεβρουάριο με μόλις 25 πένες. Στη «λίστα» των τροφίμων δεν έχουν προστεθεί ακόμα φρούτα και φρέσκα κρεατικά, όπως μεταδίδει το CNBC.

Το σχέδιο του Χατζηιωάννου χρονολογείται από το 2013, όταν δήλωσε ότι θεωρεί πως υπάρχει ένα «κενό στη λιανική αγορά τροφίμων -μια θέση κάτω από ορισμένες φθηνές αλυσίδες όπως οι Aldi και Lidl». Τότε είχε δηλώσει πως ήλπιζε να μπορέσει να προσφέρει τρόφιμα σε χαμηλές τιμές, χωρίς brand names.

Αν και οι λεπτομέρειες για την τιμολογιακή πολιτική του νέου καταστήματος μετά τον Φεβρουάριο δεν έχουν αποκαλυφθεί πλήρως, το σλόγκαν της easyFoodstore είναι «Κανένα ακριβό brand. Μόνο τρόφιμα ειλικρινώς τιμολογημένα».

Το νέο εγχείρημα του Στέλιου Χατζηιωάννου, αν επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Βρετανίας, αναμένεται ότι θα αυξήσει τις πιέσεις που δέχονται οι τέσσερις κορυφαίες εταιρίες λιανικού εμπορίου τροφίμων της χώρας: οι Tesco, Sainsbury's, Morrisons και Asda, που ήδη αναζητούν τρόπους για να αντιμετωπίσουν τον αυξανόμενο ανταγωνισμό και την ευκολία των online αγορών, καθώς και τις φθηνότερες ξένες εταιρείες όπως οι Lidl και Aldi.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v