Υπάλληλοι της Julius Baer δηλώνουν ένοχοι σε υπόθεση φοροδιαφυγής στις ΗΠΑ

Η ίδια η τράπεζα θα πληρώσει 547 εκατ. δολάρια για να διευθετήσει τις έρευνες εναντίον της. Οι δύο τραπεζίτες αναμένεται να δηλώσουν ένοχοι αύριο, αλλά δεν μπορούν να απελαθούν γιατί η φοροδιαφυγή δε θεωρείται έγκλημα στην Ελβετία.

Υπάλληλοι της Julius Baer δηλώνουν ένοχοι σε υπόθεση φοροδιαφυγής στις ΗΠΑ

Δύο σύμβουλοι πελατών της Julius Baer που κατηγορούνται πως βοήθησαν Αμερικανούς να φοροδιαφύγουν, αναμένεται να δηλώσουν ένοχοι αύριο στην Νέα Υόρκη, όταν η ελβετική τράπεζα επιλύσει τη δική της ποινική υπόθεση συμφωνώντας να πληρώσει 547 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Η συμφωνία της τράπεζας με το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης αποτελεί μέρος μια ευρείας έρευνας για φοροδιαφυγή και αδηλωμένους λογαριασμούς Αμερικανών πολιτών τους οποίους βοήθησαν ελβετικές τράπεζες. Η Julius Baer ακολουθεί τις μεγαλύτερες αντιπάλους της UBS και Credit Suisse στην επίλυση των ερευνών εναντίον της.

Οι δύο σύμβουλοι, Daniela Casadei και Fabio Frazzetto, κατηγορήθηκαν το 2011 για «συνομωσία». Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να απελάσουν τους δύο τραπεζίτες, διότι η φοροδιαφυγή δε θεωρείται έγκλημα στην Ελβετία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v