Η Ιαπωνία ακυρώνει την προσφορά 10ετών ομολόγων

Η πολιτική αρνητικών επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας έχει συνθλίψει τις αποδόσεις, που αναμένεται να είναι κάτω του μηδενός. Το Υπουργείο έχει ήδη αναστείλει την προσφορά διετών και πενταετών ομολόγων, αλλά πρώτη φορά ακυρώνει δεκαετές.

Η Ιαπωνία ακυρώνει την προσφορά 10ετών ομολόγων

Το ιαπωνικό Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να ακυρώσει την προσφορά ενός συγκεκριμένου τύπου 10ετών κυβερνητικών ομολόγων για επενδυτές λιανικής καθώς οι αποδόσεις αναμένεται να είναι κάτω του μηδενός -μια ένδειξη του πώς η πολιτική αρνητικών επιτοκίων της Τράπεζας της Ιαπωνίας έχει συνθλίψει τις αποδόσεις.

Σύμφωνα με το MarketWatch, το Υπουργείο ακύρωσε μια προγραμματισμένη προσφορά του 10ετούς JGB για επενδυτές λιανικής, το οποίο πωλείται μέσω της Japan Post Bank και τοπικών τραπεζών. Το Υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να προσφέρει 10ετή JGB κυμαινόμενου επιτοκίου στους επενδυτές.

Την Παρασκευή η Τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει ένα επιτόκιο -0,1% σε κάποιες από τις καταθέσεις των εμπορικών τραπεζών σε γεν στην κεντρική τράπεζα, ευελπιστώντας να τονώσει τον πληθωρισμό.

Το ιαπωνικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη αναστείλει την προσφορά των διετών και πενταετών JGB τα τελευταία χρόνια, ωστόσο η ακύρωση του 10ετούς ομολόγου δεν έχει ξανασυμβεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v