Dudley (Fed): Ανησυχία για παγκόσμια οικονομία και ισχυρό δολάριο

Η επιδείνωση των προοπτικών της παγκόσμιας οικονομίας και η περαιτέρω ενίσχυση του δολαρίου θα μπορούσαν να έχουν «σημαντικές επιπτώσεις» για την υγεία της αμερικάνικης οικονομίας, δήλωσε ο αξιωματούχος της Fed, William Dudley.

Dudley (Fed): Ανησυχία για παγκόσμια οικονομία και ισχυρό δολάριο

Οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες έχουν γίνει πιο σφιχτές μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Fed τον Δεκέμβριο και η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να το λάβει υπόψη αν το φαινόμενο συνεχιστεί, δήλωσε ο William Dudley.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο αξιωματούχος της Fed ανέφερε ακόμα πως η επιδείνωση των προοπτικών της παγκόσμιας οικονομίας και η περαιτέρω ενίσχυση του δολαρίου θα μπορούσαν να έχουν «σημαντικές επιπτώσεις» για την υγεία της αμερικάνικης οικονομίας.

«Κάτι που πιστεύω ότι μπορούμε να πούμε με περισσότερη βεβαιότητα είναι ότι οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες είναι αρκετά πιο σφιχτές μετά την συνεδρίαση του Δεκεμβρίου» ανέφερε σε συνέντευξη του στο MNSI. «Οπότε αν οι χρηματοπιστωτικές αυτές συνθήκες διατηρηθούν ως την συνεδρίαση του Μαρτίου, θα πρέπει να το λάβουμε υπόψη για την απόφαση που θα πάρουμε» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι στην συνεδρίαση του Δεκεμβρίου η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξηση τα επιτόκια για πρώτη φορά μετά το 2006, προβλέποντας ότι θα προχωρήσει σε τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο 2016.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v