«Κάθετη πτώση» για την GoPro

Ο CEO αποχωρεί από τη θέση του, η μετοχή έχει πέσει 89% από τα υψηλά της, η ζήτηση συρρικνώνεται και η εταιρία εξαλείφει το 7% του εργατικού δυναμικού της. Η GoPro παλεύει να βρει πελάτες πέραν των βασικών οπαδών της.

«Κάθετη πτώση» για την GoPro

«Κάθετη πτώση» σημειώνουν οι κάμερες δράσεις (action cameras) της GoPro, η οποία προέβλεψε έσοδα πολύ κάτω των εκτιμήσεων των αναλυτών έπειτα από ένα τετράμηνο απογοητευτικών πωλήσεων την περίοδο των εορτών. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Jack Lazar, αποχωρεί από τη θέση του και οι μετοχές έχουν πέσει 89% από όταν άγγιξαν επίπεδα-ρεκόρ τον Οκτώβριο του 2014.

Για το κρίσιμο τρίμηνο των εορτών, η GoPro κατέγραψε απώλεια οκτώ cents ανά μετοχή, έναντι κερδών 99 cents ανά μετοχή την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Ως εκ τούτου, οι αναλυτές αναμένουν κέρδη ενός cent. Τα έσοδα ήταν 436,6 εκατ. δολάρια, έναντι μέσης εκτίμησης για 434,9 εκατ.

Μετά την ανακοίνωση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων της, η εταιρία γνωστοποίησε πως θα κόψει το 7% του προσωπικού της.

Η ζήτηση για τα gadgets της GoPro -τα οποία έγιναν δημοφιλή από τους φίλους των extreme sports που επιδείκνυαν τις δυνατότητές τους- έχει αρχίσει να συρρικνώνεται. Η εταιρία προσπαθεί πολύ να βρει πελάτες πέραν των βασικών της οπαδών, αλλά και να πείσει τους επενδυτές πως μπορεί να καινοτομήσει πέραν των καμερών της.

«Περιμέναμε κακές επιδόσεις και πήραμε ακόμη χειρότερες», ανέφερε ο Charlie Anderson, αναλυτής στην Dougherty. «Οι επενδυτές δε θα δουν καθόλου κέρδη. Οι περισσότεροι επενδυτές θέλουν να δουν καλύτερες επιδόσεις», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v