Goldman Sachs: Το Brexit θα οδηγούσε σε πτώση έως 20% της στερλίνας

Σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα, μια απότομη διακοπή των εισροών κεφαλαίων λόγω Brexit, θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώση της στερλίνας έως 15-20%

Goldman Sachs: Το Brexit θα οδηγούσε σε πτώση έως 20% της στερλίνας

Η στερλίνα θα μπορούσε να υποχωρήσει έως και 15-20% στην περίπτωση που η Βρετανία ψηφίσει υπέρ της αποχώρησής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σενάριο που θα τρόμαζε τους ξένους επενδυτές και θα «στέγνωνε» τις εισροές κεφαλαίων που χρειάζονται για να χρηματοδοτηθεί το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της χώρας, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε σημείωμά της προς τους πελάτες, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αναφέρει πως «το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Βρετανίας θα εξακολουθούσε να αποτελεί ευάλωτο σημείο παρά την πρόσφατη βελτίωση. Μια απότομη και παντελής διακοπή των εισροών κεφαλαίων ως απάντηση στο Brexit θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώση της στερλίνας έως 15-20%».

Υπενθυμίζεται ότι ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει υποσχεθεί τη διενέργεια δημοψηφίσματος πριν το τέλος του 2017, αν και αναμένεται πως το δημοψήφισμα θα γίνει τελικά φέτος το καλοκαίρι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v