Αμετάβλητα στο 0,5% τα επιτόκια της Τράπεζας της Αγγλίας

Ομόφωνη η απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας για διατήρηση των επιτοκίων. Υποβαθμίστηκε η πρόβλεψη για τον ρυθμό ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας.

Αμετάβλητα στο 0,5% τα επιτόκια της Τράπεζας της Αγγλίας

Με 9 ψήφους υπέρ και 0 κατά, η Τράπεζα της Αγγλίας αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της στο 0,5% και το ύψος του προγράμματος αγοράς ομολόγων στο πλαίσιο του QE στα 375 δισ. στερλίνες. 

Παράλληλα, η Τράπεζα της Αγγλίας υποβάθμισε τις προβλέψεις της για τον ρυθμό ανάπτυξςη της βρετανικής οικονομίας λόγω της επιψείνωσης των προοπτικών της παγκόσμιας ανάπτυξης. 

Όπως αναφέρει η Τράπεζα, η πτώση των τιμών του πετρελαίου και των μετοχών και τα σημαντικά ρίσκα στις αναδυόμενες οικονομίες επιβαρύνουν την προοπτική της παγκόσμιας οικονομίας, αν και η ανθεκτική εγχώρια ζήτηση θα στηρίξει τη βρετανική οικονομία. 

Η Τράπεζα της Αγγλίας προβλέπει τώρα πως η οικονομία της χώρας θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,2% φέτος και 2,3% το 2017, έναντι του 2,5% και 2,6% που προέλβεπε τον Νοέμβριο. Ο πληθωρισμός αναμένεται να παραμείνει χαμηλότερα του 1% καθ' όλη τη διάρκεια του 2016 και να ανακάμψει σε λίγο πάνω από το 2% σε δυο χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v