Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Philip Morris: Αύξηση 4% στα έσοδα το δ' τρίμηνο

Παρά την υψηλότερη τιμολόγηση σε όλες τις περιοχές όπου δραστηριοποιείται, τα έσοδα της εταιρίας αυξήθηκαν μόλις κατά 4% λόγω πτώσεων στην ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, τη Λατινική Αμερική και τον Καναδά.

Philip Morris: Αύξηση 4% στα έσοδα το δ τρίμηνο

Η Philip Morris International ανακοίνωσε σήμερα χαμηλότερα από το αναμενόμενο έσοδα για το τελευταίο τριμήνο, παρότι ο κολοσσός στον τομέα του καπνού ωφελήθηκε από την υψηλότερη τιμολόγηση σχεδόν σε όλες τις περιοχές όπου δραστηριοποιείται.

Σύμφωνα με το MarketWatch, κατά το τέταρτο τρίμηνο ο όγκος τσιγάρων έπεσε 2,4% σε 209,8 δισ. μονάδες, αφού μια ανάπτυξη 1% στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντισταθμίστηκε από μια πτώση στην ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, αλλά και από μια μείωση 6% στη Λατινική Αμερική και τον Καναδά.

Η ομώνυμη μάρκα της καπνοβιομηχανίας σημείωσε τις καλύτερες επιδόσεις με μια ανάπτυξη 20% στις αποστολές, ενώ ο όγκος της Marlboro αυξήθηκε κατά 0,7% και της L&M μειώθηκε κατά 2,3%.

Η Philip Morris κέρδισε 466 εκατ. δολάρια από την υψηλότερη τιμολόγηση, η οποία οδήγησε μια ανάπτυξη 4% στα έσοδα, εξαιρώντας τον αντίκτυπο από τις ισοτιμίες και από αποκτήσεις.

Συνολικά, η εταιρία κατέγραψε κέρδη 1,25 δισ. δολαρίων ή 80 cents ανά μετοχή, από 1,61 δισ. ή 1,03 δολάριο ανά μετοχή το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους.

Για το 2016, η καπνοβιομηχανία προέβλεψε κέρδη 4,25 με 4,35 δολαρίων ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές έχουν προχωρήσει σε μια μέση εκτίμηση 4,52 δολαρίων ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v