Η Julius Baer θα πληρώσει 547 εκατ. στις ΗΠΑ για φορολογική απάτη

Η τράπεζα στο peak της διαχειριζόταν 4,7 δισ. δολάρια από 2.500 αδήλωτους λογαριασμούς Αμερικανών. Παραδέχθηκε πως βοήθησε τους πελάτες να φοροδιαφύγουν και θα πληρώσει 547 εκατ. δολάρια για να διευθετήσει την υπόθεση.

Η Julius Baer θα πληρώσει 547 εκατ. στις ΗΠΑ για φορολογική απάτη

Η ελβετική τράπεζα Julius Baer παραδέχθηκε την Πέμπτη πως βοήθησε Αμερικανούς φορολογούμενους να κρύψουν δισεκατομμύρια δολάρια σε offshore λογαριασμούς και συμφώνησε να πληρώσει 547 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με το MarketWatch, δύο πρώην σύμβουλοι πελατών της τράπεζας δήλωσαν ένοχοι στις κατηγορίες ότι συνωμότησαν για να βοηθήσουν πελάτες να φοροδιαφύγουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Daniela Casadei και Fabio Frazezetto που κατηγορήθηκαν για πρώτη φορά το 2011, παραδόθηκαν αυτή την εβδομάδα στις αμερικανικές αρχές.

Η Julius Baer -που σύμφωνα με τις αρχές, στο peak της διαχειριζόταν περίπου 4,7 δισ. δολάρια που σχετίζονταν με πάνω από 2.500 μη δηλωμένους λογαριασμούς Αμερικανών φορολογουμένων- είναι μία από τις περίπου 12 ελβετικές τράπεζες που ερευνώνται από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης για τέτοιου είδους υποθέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v