ArcelorMittal: Προσπαθεί να συγκεντρώσει τρία δισ. από επενδυτές

Η μεγαλύτερη χαλυβουργία του κόσμου προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη βουτιά στη βιομηχανία λόγω των κινεζικών εξαγωγών. Τα ετήσια EBIDTA έπεσαν 28%, ενώ ο CEO που κατέχει και το 37% προσπαθεί να διατηρήσει το μερίδιό του.

ArcelorMittal: Προσπαθεί να συγκεντρώσει τρία δισ. από επενδυτές

Η ArcelorMittal, η μεγαλύτερη χαλυβουργία του κόσμου, σχεδιάζει να συγκεντρώσει τρία δισ. δολάρια από επενδυτές και να πουλήσει ένα μερίδιο αξίας ενός δισ. δολαρίων το οποίο κατέχει στην ισπανική εταιρία Gestamp που κατασκευάζει ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Η ArcelorMittal προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη βουτιά στη βιομηχανία, που έχουν προκαλέσει οι κινεζικές εξαγωγές-ρεκόρ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο δισεκατομμυριούχος Lakshmi Mittal, ο διευθύνων σύμβουλος που έχει στην κατοχή του το 37% της επιχείρησης, έχει δεσμευτεί να διατηρήσει το μερίδιό του και η οικογένειά του θα διαθέσει περίπου 1,1 δισ. δολάρια. Στο μεταξύ τα ετήσια EBIDTA έπεσαν κατά 28% σε 5,2 δισ. δολάρια.

«Η συγκέντρωση κεφαλαίου, σε συνδυασμό με την πώληση της μειοψηφικής συμμετοχής μας στην Gestamp, θα επιταχύνει το σχέδιο για μείωση του χρέους της εταιρίας», ανέφερε ο Mittal σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας πως «αυτό θα βοηθήσει στη διασφάλιση πως η επιχείρηση είναι ανθεκτική σε οποιοδήποτε περιβάλλον της αγοράς και βάζει την ArcelorMittal σε μια θέση ισχύος από την οποία θα βελτιώσει περαιτέρω τις επιδόσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v