Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε διαπραγματεύσεις για πιθανή συγχώνευση Mattel και Hasbro

Οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις από τα τέλη του περασμένου έτους, αν και μπορεί να μη συμφωνήσουν σε συναλλαγή. Η Mattel ανακοίνωσε απροσδόκητη αύξηση στις πωλήσεις τις γιορτές, ενώ η Hasbro ανακοινώνει στοιχεία τη Δευτέρα.

Σε διαπραγματεύσεις για πιθανή συγχώνευση Mattel και Hasbro

Οι αμερικανικές κατασκευάστριες παιχνιδιών Mattel και Hasbro βρίσκονται εν μέσω διαπραγματεύσεων για πιθανή συγχώνευση, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται το Reuters.

Η Hasbro προσέγγισε τη Mattel για πιθανή συναλλαγή στα τέλη του περασμένου έτους και οι εταιρίες διαπραγματεύονται από τότε μια συμφωνία. Σύμφωνα, πάντως, με το δημοσίευμα, οι συζητήσεις μπορεί να μην καταλήξουν σε συμφωνία, ενώ δε θα γίνουν σύντομα γνωστές οι λεπτομέρειες μιας συναλλαγής αν πραγματοποιηθεί.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο αμερικανικές εταιρίες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις. Το 1996, η Mattel είχε προχωρήσει σε προσφορά για την αγορά της Hasbro για περίπου 5,2 δισ. δολάρια. Ωστόσο απέσυρε την προσφορά της επικαλούμενη «ανυπόφορο κλίμα».

Τα τελευταία χρόνια, οι εταιρίες ανταγωνίζονται για προσοδοφόρα συμβόλαια. Η Hasbro εξασφάλισε άδεια για την κατασκευή κουκλών της Disney, περιλαμβανομένων εκείνων που βασίζονται στο Frozen με τις εξαιρετικά υψηλές πωλήσεις, ενώ έχει και τα δικαιώματα για τις action figures που βασίζονται στη σειρά ταινιών του Star Wars.

Η Mattel ανακοίνωσε μια απροσδόκητη αύξηση στις πωλήσεις της περιόδου των εορτών, την πρώτη αύξηση των τελευταίων δύο ετών και παραπάνω, αφού τονώθηκαν από τις πωλήσεις της Barbie που ανέκαμψαν. Η Hasbro θα ανακοινώσει τα δικά της στοιχεία για την περίοδο των εορτών τη Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v