BoE: Η αβεβαιότητα από το δημοψήφισμα δεν πλήττει τη βρετανική οικονομία

Τα επενδυτικά σχέδια δεν έχουν επηρεαστεί από την αβεβαιότητα για το δημοψήφισμα του Brexit. Η Βρετανία απολαμβάνει μια «σταθερή» ανάκαμψη, οι πραγματικοί μισθοί έχουν αυξηθεί 7%, το πετρέλαιο έχει τονώσει την κατανάλωση και τη συνολική ανάπτυξη.

BoE: Η αβεβαιότητα από το δημοψήφισμα δεν πλήττει τη βρετανική οικονομία

Δεν υπάρχουν ενδείξεις πως το δημοψήφισμα που πλησιάζει επηρεάζει τα επενδυτικά σχέδια των εταιριών, τόνισε ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE), αν και η κεντρική τράπεζα παρακολουθεί στενά τις μετρήσεις.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Μπεν Μπρόουντμπεντ ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο BBC radio 5 πως «δεν έχουμε δει ακόμη, σε ό,τι αφορά στις προθέσεις επένδυσης, κάποια αποδυνάμωση, αλλά προφανώς είναι κάτι που παρακολουθούμε πολύ στενά».

Ο υποδιοικητής τόνισε πως η Βρετανία απολαμβάνει μια «σταθερή» ανάκαμψη, ωστόσο πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει μεγάλη βιασύνη» για μια αύξηση στα επιτόκια. Παράλληλα περιέγραψε την πτώση στις τιμές του πετρελαίου ως θετική για την οικονομία και υποστήριξε ότι οι πραγματικοί μισθοί έχουν αυξηθεί κατά 7% τα τελευταία δύο χρόνια –η γρηγορότερη ανάπτυξη εδώ και σχεδόν 15 χρόνια- ενώ αυτό έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με το πετρέλαιο που έχει τονώσει την κατανάλωση και τη συνολική ανάπτυξη.

Τα σχόλια του Μπρόουντμπεντ ήρθαν ενώ μια δημοσκόπηση της YouGov που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό των Times κατέδειξε ότι η εκστρατεία κατά της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ καταγράφει ένα άνευ προηγουμένου προβάδισμα, ιδιαίτερα αφού το κοινό απέρριψε τους όρους του προσχεδίου της συμφωνίας του Ντέιβιντ Κάμερον με την ΕΕ.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι το 45% των ψηφοφόρων θέλουν πλέον η χώρα να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έναντι ενός ποσοστού 36% που επιθυμεί την παραμονή στην ΕΕ. Ένα 19% δεν έχει αποφασίσει ή δεν προτίθεται να ψηφίσει στο δημοψήφισμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v