Mέρκελ σε Πορτογαλία: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

Ο προκάτοχος του πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα καθοδήγησε την Πορτογαλία σε δύσκολες εποχές, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετά από συνάντηση με τον νέο Πορτογάλο πρωθυπουργό.

Mέρκελ σε Πορτογαλία: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απηύθυνε έκκληση στην Πορτογαλία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.

«Ο προκάτοχος του πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα καθοδήγησε την Πορτογαλία σε δύσκολες εποχές», σημείωσε η ίδια, ζητώντας από τη Λισαβόνα να «κάνει τα πάντα για να παραμείνει σε αυτό το μονοπάτι» των μεταρρυθμίσεων.

«Μαζί με υγιή δημόσια οικονομικά, θα οδηγήσει σε θέσεις εργασίας» ανέφερε σύμφωνα με το Reuters η κα Mέρκελ, μετά από συνάντηση με τον νέο πρωθυπουργός της χώρας, Αντόνιο Κόστα.

«Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε αυτό το πλαίσιο» σημείωσε, προσθέτοντας ότι το δημοσιονομικό σύμφωνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης «έγινε δεκτό από όλους εμάς και έχει συγκεκριμένα κριτήρια και κανόνες».

Οι δηλώσεις της κας Μέρκελ έγιναν μία ημέρα μετά την έκκληση του ΔΝΤ στη Λισαβόνα να κάνει περισσότερα για να τονώσει την ανάπτυξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v