Η Κομισιόν ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Πορτογαλίας

Το πράσινο φως τον προϋπολογισμό της Πορτογαλίας άναψε η Κομισιόν, προειδοποιώντας παράλληλα ότι παραμένουν τα ρίσκα για παράβαση των δημοσιονομικών κανονισμών. Την άνοιξη η επανεξέταση. Καλωσόρισε την απόφαση το πορτογαλικό υπουργείο Οικονομικών.

Η Κομισιόν ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Πορτογαλίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αποδέχεται τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η Πορτογαλία για το 2016, μετά τις τροποποιήσεις που έγιναν. 

Η Κομισιόν προειδοποίησε ωστόσο ότι παραμένει ο κίνδυνος ο προϋπολογισμός της Πορτογαλίας να παραβίασε τους δημοσιονομικούς κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ο εκτελεστικός βραχιόνας της Ε.Ε. ανέφερε πως θα επανεξετάσει την συμμόρφωση της Πορτογαλίας με τους δημοσιονομικούς κανονισμούς την άνοιξη.

Σύμφωνα με επιστολή που έστειλε η πορτογαλική κυβέρνηση στην Κομισιόν, θα λάβει επιπλέον μέτρα 900 εκατ. ευρώ για να μείωσει το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 2,2% του ΑΕΠ. Τα 900 εκατ. θα προέλθουν μεταξύ άλλων από έναν υψηλότερο φόρο στο πετρέλαιο, που αναμένεται να αποφέρει 120 εκατ. ευρώ.

Όπως μεταδίδιε το Reuters, το υπουργειo Οικονομικών της Πορτογαλίας καλωσόρισε την έγκριση του προϋπολογισμού από την Κομισιόν.

«Η έγκριση αυτή είναι ένδειξη διεθνούς εμπιστοσύνης, που προήλθε μετά από μια εβδομάδα τεχνικών διαβουλεύσεων κατά την διάρκεια των οποίων επιβεβαιώθηκαν οι προκείμενες του σχεδίου για τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στις 22 Ιανουαρίου» ανέφερε σε ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως το υπουργείοσυμφώνησε να μειώσει το διαρθρωτικό έλλειμμα κατά 0,3% το 2016.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v