Η Ford διπλασιάζει την παραγωγική ικανότητα στο Μεξικό

Η εταιρία στοχεύει στην προσθήκη 500.000 μονάδων στην ετήσια παραγωγή στο Μεξικό, ακολουθώντας το παράδειγμα της General Motors. Οι μονάδες της θα εστιάσουν στα φορτηγά και τα SUV που παράγουν μεγαλύτερο κέρδος.

Η Ford διπλασιάζει την παραγωγική ικανότητα στο Μεξικό

Νέο εργοστάσιο συναρμολόγησης θα φτιάξει στο Μεξικό η Ford, αυξάνοντας απότομα την εργοστασιακή παραγωγή στη χώρα. Όπως τονίζει το MarketWatch, πρόκειται για την πιο πρόσφατη μετακίνηση της επένδυσης στο εξωτερικό λόγω του κόστους των εργατικών χεριών.

Η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός ελαφρών οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζει να προσθέσει 500.000 μονάδες στην ετήσια παραγωγή στο Μεξικό ξεκινώντας από το 2018, αριθμός που αντιστοιχεί σε πάνω από τα μισά απ' ότι παρήγαγε το 2015. Τα σχέδια της Ford θυμίζουν εκείνα της General Motors που πρόκειται να επενδύσει πέντε δισ. δολάρια για να διπλασιάσει την παραγωγική ικανότητα στη χώρα μέχρι το 2018.

Η Ford θα οικοδομήσει ένα συγκρότημα συναρμολόγησης στο Σαν Λουίς Ποτοσί και θα επεκτείνει το υπάρχον εργοστάσιό της κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας. Οι κινήσεις θα δημιουργήσουν χώρο για πολλά μοντέλα και θα επιτρέψουν στην εταιρία να εστιάσει τις αμερικανικές μονάδες της στα φορτηγά και τα SUV που παράγουν μεγαλύτερο κέρδος.

Πάντως, εκπρόσωπος της Ford αποκάλεσε τις πληροφορίες «εικασίες» και τόνισε πως η εταιρία «δε σχολιάζει εικασίες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v