Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mέρκελ: Θέλουμε να δούμε γρήγορα αποτελέσματα από την Τουρκία

Eκκληση στο ΝΑΤΟ να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στην προσφυγική κρίση απηύθυναν οι Αγκελα Μέρκελ και ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Θέλουμε να προσφέρουμε ένα ασφαλές και νόμιμο μονοπάτι για τους πρόσφυγες, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Mέρκελ: Θέλουμε να δούμε γρήγορα αποτελέσματα από την Τουρκία

Είναι σημαντικό να δούμε γρήγορα και ορατά αποτελέσματα από την Τουρκία για το προσφυγικό, δήλωσε τη Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κα Μέρκελ σημείωσε ακόμα ότι είναι σοκαρισμένη από τον πόνο που υφίσταται ο άμαχος πληθυσμός στη Συρία, που αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη συριακή πόλη Χαλέπι μετά τον βομβαρδισμό από ρωσικές δυνάμεις.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου σημείωσε από την πλευρά του ότι η Τουρκία θα υποδεχτεί τις 30.000 πρόσφυγες από τη Συρία που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα, «όταν είναι αναγκαίο».

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Συρία είναι μια προσπάθεια να ασκηθούν πιέσεις στην Τουρκία και την Ευρώπη στο προσφυγικό ζήτημα, τόνισε ο κ. Νταβούτογλου.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμα πως η Τουρκία θα ενημερώσει τις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα για το πώς θα χρησιμοποιήσει τα 3 δισ. ευρώ για τον περιορισμό των ροών προσφύγων από τη Συρία.

Οι δύο ηγέτες απηύθυναν έκκληση στο ΝΑΤΟ να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στην προσφυγική κρίση. «Θέλουμε να προσφέρουμε ένα πιο ασφαλές μονοπάτι, ένα νόμιμο μονοπάτι για τους πρόσφυγες» ανέφερε η κα. Μέρκελ, προσθέτοντας ότι οι υπουργοί του ΝΑΤΟ εξετάζουν την λήψη βημάτων για την παρέμβαση της Συμμαχίας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v