Η Ινδία είναι πλέον η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο

Η οικονομία αναπτύχθηκε 7,3%, όμως άλλες μετρήσεις καταδεικνύουν αδύναμη οικονομική δραστηριότητα. Οι ειδικοί τονίζουν πως δεν είναι σίγουροι για το αν εμπιστεύονται τα επίσημα στοιχεία για το ΑΕΠ, θυμίζοντας την περσυνή μεγάλη αναθεώρηση.

Η Ινδία είναι πλέον η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο

Η Ινδία ανακοίνωσε πως η παραγωγή αναπτύχθηκε 7,3% κατά το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους και αναμένει ανάπτυξη 7,6% για το 12μηνο που λήγει στα τέλη Μαρτίου, καθώς η καταναλωτική και η κυβερνητική δαπάνη ανέβασαν την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας εν μέσω απαισιόδοξων προοπτικών στις άλλες αναπτυσσόμενες χώρες.

Σύμφωνα με το MarketWatch, αυτός ο ρυθμός τοποθετεί την Ινδία μπροστά από την Κίνα, ως τη γρηγορότερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία. Ωστόσο, βάσει άλλων μετρήσεων η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα εμφανίζεται σχετικά αδύναμη. Τα εταιρικά κέρδη είναι απογοητευτικά και οι επιχειρήσεις δεν προχωρούν σε μεγάλες επενδύσεις.

Η μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκε κατά 12,6% τους τρεις τελευταίους μήνες του 2015, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα. Η γεωργία συρρικνώθηκε κατά 1%, επηρεάζοντας την κατά τα άλλα εύρωστη ανάπτυξη.

Σε κάθε περίπτωση, κάποιοι οικονομολόγοι τονίζουν πως δεν είναι σίγουροι για το αν εμπιστεύονται τα επίσημα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της χώρας, θυμίζοντας τη μεγάλη αναθεώρηση που σημειώθηκε πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v