Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bενεζουέλα: Τέσσερις ώρες θα είναι ανοικτά τα καταστήματα

Την περιστολή του ωραρίου των καταστημάτων στις τέσσερις ώρες αποφάσισε η ομοσπονδία εμπόρων της χώρας, μετά από αίτημα της κυβέρνησης. Συχνές οι διακοπές στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας. Επιπτώσεις και στις θέσεις εργασίας.

Bενεζουέλα: Τέσσερις ώρες θα είναι ανοικτά τα καταστήματα

Τα καταστήματα στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας θα περικόψουν το ωράριο λειτουργίας στο μισό, μένοντας ανοιχτά μόλις τέσσερις ώρες την ημέρα λόγω των ελλείψεων στην ενέργεια.

Όπως μεταδίδει το BBC, υπουργοί της κυβέρνησης ανέφεραν πω η ξηρασία που έχει προκαλέσει το Ελ Νίνο έχει μειώσει την στάθμη των υδάτων σε 18 από τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς της χώρας σε δραματικά επίπεδα, με αποτέλεσμα να προκαλούνται συχνά διακοπές στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.

Εκπρόσωπος της ομοσπονδίας εμπόρων της χώρας ανέφερε πως η μείωση των εργάσιμων ωρών θα έχει επίπτωση και στις θέσεις εργασίας.

Η κρατική ενεργειακή εταιρεία είχε προτείνει αρχικά διαλλείματα στην λειτουργία των καταστημάτων δύο φορές την ημέρα, ανάμεσα στις 1 μ.μ και στις 3 μ.μ και ανάμεσα στις 7 μ.μ. και στις 9 μ.μ.Η ομοσπονδία εμπόρων αντιπρότεινε το άνοιγμα των καταστημάτων στις 12 και το κλείσιμο στις 7 μ.μ., αλλά όπως ανέφερε δεν έλαβε καμία απάντηση.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τις ιδιωτικές κατοικίες να αρχίσουν την εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ από τον Ιανουάριο έχει βάλει περιορισμούς στην προμήθεια νερού.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v