Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αργεντινή: «Οχι» σε πρόταση $6,5 δισ. από hedge funds

Το hedge fund Elliot Management, μαζί με τα Aurelius Capital Management, Davidson Kempner Capital Management και Bracebridge Capital, αρνήθηκε την πρόταση που κατέθεσε η νέα κυβέρνηση για ρύθμιση του χρέους με καταβολή $6,5 δισ.

Αργεντινή: «Οχι» σε πρόταση $6,5 δισ. από hedge funds

Η δεκαπενταετής διαμάχη ανάμεσα στην Αργεντινή και τους πιστωτές αναμένεται να συνεχιστεί μετά την άρνηση των μεγαλύτερων hedge funds να δεχτούν τους όρους της κυβέρνησης.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Paul Singer του hedge fund Elliot Management, μαζί με τα Aurelius Capital Management, Davidson Kempner Capital Management και Bracebridge Capital, αρνήθηκε την πρόταση που κατέθεσε η νέα κυβέρνηση της χώρας της Λατινικής Αμερικής στις 5 Φεβρουαρίου.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg η Αργεντινή κατέθεσε στα hedge funds πρόταση για πληρωμή $6,5 δισ. έναντι απαιτήσεων $9 δισ.

Η πρόταση, η οποία έγινε δεχτή από δύο από τα έξι μεγαλύτερα hedge funds που έχουν μηνύσει την χώρα, ήταν πιο γενναιόδωρη από αυτές των προκατόχων του Αργεντίνου προέδρου Μαουρίσιο Μάκρι.

Ο υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής, Alfonso Prat-Gay, δήλωσε σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό πως αναμένει ότι τα τέσσερα funds που απέρριψαν την προσφορά θα κάνουν κάποιες παραχωρήσεις τις επόμενες ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v