Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Απρόσμενη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής

Η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας κατέγραψε την μεγαλύτερη πτώση από τον Αύγουστο του 2014, ενώ χειρότερα του αναμενόμενου ήταν τα στοιχεία για εξαγωγές και εισαγωγές.

Γερμανία: Απρόσμενη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής

Απρόσμενη πτώση κατέγραψε τον Δεκέμβριο η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας, ενώ πτωτικά κινήθηκαν επίσης οι εξαγωγές και οι εισαγωγές της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Reuters, το υπουργείο Οικονομίας της χώρας ανακοίνωσε πως η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 1,2% τον Δεκέμβριο σε μηνιαία βάση. Πρόκειται για την μεγαλύτερη πτώση από τον Αύγουστο του 2014. Οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 0,4%.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, «η βιομηχανική παραγωγή έπεσε σε ξηρασία στο τέλος του 2015», προσθέτοντας ωστόσο πως η αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών το δ' τρίμηνο παραπέμπει σε επέκταση της παραγωγής στην αρχή του τρέχοντος έτους.

Ξεχωριστά, η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας ανακοίνωσε πως οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές μειώθηκαν κατά 1,6% τον Δεκέμβριο ενώ πτώση 1,6% κατέγραψαν οι εισαγωγές, περιορίζοντας το εμπορικό πλεόνασμα στα 18,8 δισ. ευρώ.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν πως οι εξαγωγές θα αυξάνονταν κατά 0,5% και οι εισαγωγές θα μειώνονταν κατά 0,5%.

Για το σύνολο του 2015 το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας κατέγραψε νέο ρεκόρ, στα 247,8 δισ. ευρώ, από 213,6 δις. ευρώ το 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v