Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετωπική σύγκρουση τρένων στη Γερμανία

Για πολλούς βαριά τραυματισμένους και νεκρούς κάνουν λόγο αστυνομικές πηγές στο Ρόζενχαϊμ, μετά τη σύγκρουση δύο τρένων. Πολλά βαγόνια έχουν ανατραπεί.

Μετωπική σύγκρουση τρένων στη Γερμανία
Τους εννέα έφθασαν οι νεκροί από τη σύγκρουση των τρένων στη διαδρομή ανάμεσα στο Ρόζενχαϊμ και το Χολτσκίρχεν, 60 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Μονάχου.

Δεκαπέντε από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ 40 έχουν τραυματισθεί σοβαρά, επί συνόλου 100 τραυματιών, ανακοίνωσε στον λογαριασμό της στο Twitter η αστυνομία.

Νωρίτερα η αστυνομία είχε αναφερθεί σε "πολλούς νεκρούς" και "περί τους 100 τραυματίες", ενώ άλλος εκπρόσωπος μίλησε για "σοβαρά τραυματισμένους και πολλούς ελαφρύτερα".

Το δυστύχημα συνέβη στη λουτρόπολη Μπαν Άιμπλινγκ, σε απόσταση 60 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Μονάχου.

 

 

Το δυστύχημα συνέβη "λίγο μετά τις 07.00 τοπική ώρα", στη γραμμή ανάμεσα στο Ρόζενχαϊμ και το Χολτσκίρχεν, 60 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Μονάχου.

Η εταιρεία Meridian, που ανήκει στον γαλλικό όμιλο Transdev, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι υπάρχουν "τουλάχιστον δύο νεκροί" και "ενενήντα τραυματίες, μεταξύ τους 10 σε σοβαρή κατάσταση". Σύμφωνα με την εταιρεία, "τα δύο τρένα συγκρούσθηκαν και εκτροχιάσθηκαν μερικώς".

Η κυκλοφορία των τρένων ανάμεσα στο Ρόζενχαϊμ και το Χολτσκίρχεν έχει διακοπεί και έχουν αποκλεισθεί δύο τοπικοί οδικοί άξονες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v