TUI: Βελτιωμένη ανάπτυξη το α' τρίμηνο

Ο τουριστικός όμιλος αναμένει ανάπτυξη τουλάχιστον 10% στα υποκείμενα EBITA το 2016. Η γεωπολιτική αναταραχή σε κάποιους προορισμούς δημιουργεί προκλήσεις, ενώ η ζήτηση για την Τουρκία έχει πέσει κατά 40%.

TUI: Βελτιωμένη ανάπτυξη το α τρίμηνο

Ο τουριστικός φορέας TUI επανέλαβε σήμερα την guidance για το 2016, αφού ανακοίνωσε βελτιωμένη ανάπτυξη στα υποκείμενα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η TUI κατέγραψε το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου μια καθαρή απώλεια 184 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 104,6 εκατ. το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους. Τα έσοδα αυξήθηκαν σε 3,72 δισ. ευρώ από 3,53 δισ. την προηγούμενη χρονιά.

Τα υποκείμενα EBITA βελτιώθηκαν κατά 7,2% σε μια εποχική απώλεια 97,3 εκατ. ευρώ, από ζημία 104,8 εκατ. το προηγούμενο έτος.

«Εμφανίσαμε μια καλή αρχή το νέο οικονομικό έτος, παρά τη γεωπολιτική αναταραχή σε κάποιους από τους προορισμούς μας. Ως ολοκληρωμένος τουριστικός όμιλος, η TUI είναι στη στρατηγική θέση να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις αυτού του ταραχώδους περιβάλλοντος στην αγορά», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Fritz Joussen.

Ο CEO ανέφερε ότι η εταιρία κατέγραψε μια πτώση στη ζήτηση για την Τουρκία, με τις κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2016 προς τον προορισμό αυτό να είναι αυτή τη στιγμή 40% κάτω. Ωστόσο, το ολοκληρωμένο επιχειρηματικό μοντέλο της έχει δώσει στην TUI τη δυνατότητα να δράσει γρήγορα για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και να προσφέρει στους πελάτες εναλλακτικούς προορισμούς.

Η εταιρία επέμεινε πως αναμένει ανάπτυξη τουλάχιστον 10% στα υποκείμενα EBITA κατά το οικονομικό έτος 2016.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v