Tesco: Περιορίζεται η πτώση στις πωλήσεις

Τα έσοδα της βρετανικής εταιρίας έπεσαν κατά 1,6%, ενώ είναι η μικρότερη πτώση από το Σεπτέμβριο. Πρόκληση παραμένει η αυξανόμενη δημοτικότητα των Aldi και Lidl που ανοίγουν περισσότερα καταστήματα και παίρνουν μερίδιο αγοράς.

Tesco: Περιορίζεται η πτώση στις πωλήσεις

Αμβλύνθηκε η πτώση στις πωλήσεις της Tesco τις πρώτες εβδομάδες του 2016, προσθέτοντας στις ενδείξεις ανάκαμψης της βρετανικής εταιρίας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα έσοδα της Tesco έπεσαν κατά 1,6% μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, ενώ πρόκειται για τη μικρότερη πτώση από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αντίθετα η Asda της Wal-Mart είδε την πτώση στις πωλήσεις της να επιδεινώνεται, ενώ η ανάπτυξη της J Sainsbury επιβραδύνθηκε και οι Aldi και Lidl ισχυροποιήθηκαν.

Οι επιδόσεις της Tesco υπονοούν πως η εταιρία έχει εδραιώσει τις πωλήσεις της κατά τις περιόδους των εορτών. Οι μετοχές της εμφάνισαν άνοδο 2,3%.

Πρόκληση για τη βρετανική εταιρία παραμένει η αυξανόμενη δημοτικότητα των Aldi και Lidl: Οι πωλήσεις της πρώτης αυξήθηκαν κατά 14% τις τελευταίες 12 εβδομάδες και εκείνες της δεύτερης εμφάνισαν άνοδο 19%.

«Μπορούμε να περιμένουμε πως και οι δύο εταιρίες λιανικής θα συνεχίσουν να παίρνουν μερίδιο αγοράς φέτος, καθώς ολοκληρώνουν τα σχέδιά τους για περισσότερα καταστήματα», ανέφερε ο Fraser McKevitt της Kantar Worldpanel.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v