Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η AIG αποσύρεται από τα μισά funds όπου έχει επενδύσει

Η αυξημένη μεταβλητότητα που μπορεί να πιέσει τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου και η πιθανότητα μιας περιόδου περιορισμένης ρευστότητας προτρέπουν την εταιρία να «οργανωθεί». Προς το παρόν έχει «ανοίγματα» σε πάνω από 100 funds.

Η AIG αποσύρεται από τα μισά funds όπου έχει επενδύσει

Η American International Group σχεδιάζει να αποχωρήσει τουλάχιστον από τα μισά hedge funds στα οποία έχει επενδύσει, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Ο ασφαλιστικός όμιλος έχει θέσεις σε πάνω από 100 funds και σχεδιάζει να μειώσει αυτό τον αριθμό σε 50 ή και λιγότερο. Η AIG προσπαθεί να οργανωθεί εν μέσω αυξημένης μεταβλητότητας που θα μπορούσε να πιέσει τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου, αλλά και λόγω της πιθανότητας μιας περιόδου περιορισμένης ρευστότητας στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Περίπου 11 δισ. ευρώ του ομίλου αντιστοιχούσαν στα hedge funds από το τρίτο τρίμηνο και μετά, ενώ οι αποδόσεις των εκμεταλλεύσεων έχουν πέσει τους τελευταίους μήνες. Ο διευθύνων σύμβουλος, Peter Hancock, ανέφερε στα τέλη Ιανουαρίου ότι η εταιρία προτίθεται να μειώσει τα μερίδιά της, ωστόσο δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες.

«Είχαμε μια πολύ αρνητική εμπειρία με τα hedge funds», υπογράμμισε ο CEO, προσθέτοντας ότι οι αλλαγές στα μερίδια θα οδηγήσουν σε καλύτερες αποδόσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v