Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Βουλευτές και εταιρίες ανησυχούν για το νομοσχέδιο περί κατασκοπείας

Μία μία οι κυβερνητικές επιτροπές που ελέγχουν το προσχέδιο για την κατασκοπεία εκφράζουν τις ανησυχίες τους. Τονίζουν πως δεν προστατεύει αρκετά την ιδιωτικότητα. Οι εταιρίες λένε πως η νομοθεσία θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των πελατών.

Βρετανία: Βουλευτές και εταιρίες ανησυχούν για το νομοσχέδιο περί κατασκοπείας

Υπερβολική πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες δίνει στις μυστικές υπηρεσίες η νέα προτεινόμενη νομοθεσία στη Βρετανία, περιορίζοντας πολύ την προστασία της ιδιωτικότητας, σύμφωνα με την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ένα από τα πολλά σώματα που ελέγχουν εξονυχιστικά το νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, αν και η επιτροπή υποστηρίζει την πρόσβαση των αρχών στις τηλεφωνικές και διαδικτυακές επικοινωνίες, το εν λόγω προσχέδιο «φαίνεται να πάσχει από έλλειψη επαρκούς χρόνου και προετοιμασίας», ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Μεταξύ των ανησυχιών του σώματος είναι η ευρεία πρόσβαση των αρχών σε smartphones και άλλες συσκευές, αλλά και στα δεδομένα των χρηστών στο ίντερνετ και το τηλέφωνο. Πάντως, κάποιος νόμος πρέπει οπωσδήποτε να περάσει μέχρι το τέλος του χρόνου, αφού η υπάρχουσα πράξη λήγει.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η κοινοβουλευτική επιτροπή επιστήμης και τεχνολογίας ανέφερε ότι η εν λόγω νομοθεσία θα μπορούσε να πλήξει τις εταιρίες τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών με κόστη που θα προκύψουν από την αποθήκευση των δεδομένων των χρηστών, αλλά και με το να απαιτείται από εκείνες να βοηθούν τις βρετανικές αρχές να χακάρουν τα ίδια τα συστήματά τους καθιστώντας τις αναξιόπιστες.

Τις ανησυχίες τους έχουν εκφράσει μια σειρά εταιρίες, περιλαμβανομένων των BT Group, TalkTalk Telecom, Google και Facebook, τονίζοντας μπορεί να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των πελατών και να αποδυναμώσει την κρυπτογράφηση, επιτρέποντας στις αρχές να παραβιάσουν την ιδιωτικότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v