Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan: Στο -0,7% θα μειώσει το επιτόκιο καταθέσεων η ΕΚΤ

Τον επόμενο μήνα η κεντρική τράπεζα θα μειώσει το επιτόκιο καταθέσεων στο -0,5% από -0,3% σήμερα, εκτιμά η JP Morgan. Aναμένει νέα μείωση του επιτοκίου τον Ιούνιο κατά 20 μονάδες βάσης, σε συνδυασμό με επέκταση του QE ως το 2017.

JP Morgan: Στο -0,7% θα μειώσει το επιτόκιο καταθέσεων η ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε μια επιθετική χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής μειώνοντας το ήδη αρνητικό επιτόκιο καταθέσεων κατά 40 μονάδες βάσης επιπλέον στο -0,7%, προβλέπει η JP Morgan.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο διεθνής οίκος αναμένει επίσης ότι η ΕΚΤ θα επεκτείνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ως το τέλος του 2017.

Σε σημείωμα προς τους πελάτες, o αναλυτής της JP Morgan για την περιοχή της ευρωζώνης Greg Fuzesi, υποστηρίζει πως τον επόμενο μήνα η κεντρική τράπεζα θα μειώσει το επιτόκιο στο -0,5% από -0,3% σήμερα. Τον Ιούνιο θα υπάρξει και δεύτερη μείωση κατά 20 μονάδες βάσης, που θα συνοδευτεί από μια επέκταση του QE.

Σύμφωνα με τον κ. Fuzesi ο αδύναμος πληθωρισμός είναι ο βασικός παράγοντας πίσω από τις δράσεις της ΕΚΤ.

«Η νέα αυτή πρόβλεψη βασίζεται σε δύο παράγοντες. Πρώτον, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί προς τον στόχο της ΕΚΤ πιο αργό από ότι αναμένουν οι οικονομολόγοι της. Δεύτερον, η ΕΚΤ θα είναι πιο ευαίσθητη σε αυτό σε ένα περιβάλλον επίμονων καθοδικών ρίσκων» επισημαίνεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v