Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mαζική φυγή επενδυτών από ομόλογα «junk»

Η αυξανόμενη πίεση στην ρευστότητα εταιρειών χαμηλότερης αξιολόγησης, η συνεχής διεύρυνση των spreads και η διαρκής πίεση στους τομείς εμπορευμάτων στηρίζουν την τελευταία μας πρόβλεψη για αύξηση του ποσοστού χρεοκοπιών στο 4,41% ως το τέλος του 2016, εκτιμά η Moody's.

Mαζική φυγή επενδυτών από ομόλογα «junk»

Οι επενδυτές δεν εγκαταλείπουν μόνο τις ευρωπαϊκές μετοχές αλλά και τα χαμηλής πιστοληπτικής αξιολόγησης ομόλογα.

Σύμφωνα με την Barclays, τα αμερικάνικα ομόλογα «junk» έχουν υποχωρήσει πάνω από 4%, ενώ τα ευρωπαϊκά ομόλογα υψηλής απόδοσης έχουν κινηθεί 3,7% χαμηλότερα.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, από την αρχή του έτους οι επενδυτές έχουν αποσύρει πάνω από 20 δισ. δολάρια από funds αμερικάνικων ομολόγων «junk».

Αναλυτές της Moody’s προειδοποιούν ότι οι δείκτες έχουν «κοκκινήσει» για το χρέος «junk».

«Η αυξανόμενη πίεση στην ρευστότητα εταιρειών χαμηλότερης αξιολόγησης, η συνεχής διεύρυνση των spreads και η διαρκής πίεση στους τομείς εμπορευμάτων στηρίζουν την τελευταία μας πρόβλεψη για αύξηση του ποσοστού χρεοκοπιών στο 4,41% ως το τέλος του 2016» ανέφερε η Julia Chursin, αναλυτής στην Moody’s.

Tα ευρωπαϊκά ομόλογα υψηλής απόδοσης με αξιολόγηση μεταξύ «CCC» και «C» έχουν σημειώσει πτώση 7,96% τους τελευταίους τρεις μήνες. Τα εταιρικά αμερικανικά ομόλογα με αξιολόγηση «CCC» έχουν καταγράψει απώλειες 14,5 την ίδια περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v