Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: Σχέδιο επαναγοράς χρέους δισεκατομμυρίων ευρώ

H γερμανική τράπεζα θα επικεντρώσει το έκτακτο σχέδιο επαναγοράς στα κύρια ομόλογα (senior bonds), από τα οποία έχει εκδώσει περίπου 50 δισ. ευρώ.

Deutsche Bank: Σχέδιο επαναγοράς χρέους δισεκατομμυρίων ευρώ

Η Deutsche Bank εξετάζει μια επαναγορά χρέους δισεκατομμυρίων ευρώ, σε μια προσπάθεια να στηρίξει την αξία των χρεογράφων της.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η γερμανική τράπεζα θα επικεντρώσει το έκτακτο σχέδιο επαναγοράς στα κύρια ομόλογα (senior bonds), από τα οποία έχει εκδώσει περίπου 50 δισ. ευρώ.

Η κίνηση δεν αναμένεται να περιλαμβάνει τις λεγόμενες μετατρέψιμες ομολογίες (CoCos), που μαζί με τις μετοχές της τράπεζες έχουν καταγράψει βαριές απώλειες τις τελευταίες ημέρες.

Η μετοχή της Deutsche Bank βρέθηκε σήμερα σε νέο ιστορικό χαμηλό, μετά από βουτιές 9,5% χθες, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για την ικανότητα της τράπεζας να συνεχίσει τις πληρωμές ομολόγων.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε την Τρίτη πως δεν ανησυχεί για την Deutsche Bank, ενώ ο CEO της γερμανικής τράπεζας Τζον Κράιαν ανέφερε σε επιστολή του προς του εργαζόμενους ότι η Deutsche Bank είναι απολύτως ασφαλής, με ισχυρή κεφαλαιακή θέση.

Η διοίκησης της τράπεζας αργά χθες το βράδυ ανακοίνωσε πως διαθέτει «επαρκή» αποθέματα για να καταβάλει τις πληρωμές φέτος στους τίτλους AT1.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v