Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Saab: Αύξηση 36% στις πωλήσεις το δ' τρίμηνο

Τις πωλήσεις τόνωσαν παραγγελίες από Βραζιλία και Εμιράτα. Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Για το έτος η Saab αναμένει να πιάσει τον οικονομικό στόχο για ανάπτυξη 5% στα οργανικά κέρδη.

Saab: Αύξηση 36% στις πωλήσεις το δ τρίμηνο

Η Saab ανακοίνωσε σήμερα καλύτερα από το αναμενόμενο κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο, έπειτα από μια εκτόξευση 36% στις πωλήσεις.

Σύμφωνα με το MarketWatch, τα καθαρά κέρδη για τους τρεις μήνες που έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου ήταν 1,11 δισ. σουηδικές κορώνες (131,99 εκατ. δολάρια), από 586 εκατ. κορώνες το ίδιο διάστημα του προηγούμενου έτους, καθώς οι πωλήσεις ανέβηκαν στα 10,07 δισ. από 7,43 δισ. κορώνες. Οι αναλυτές ανέμεναν μια αύξηση των καθαρών κερδών σε 900 εκατ. κορώνες.

Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν σε 1,35 δισ. κορώνες από 758 εκατ.

Οι πωλήσεις τονώθηκαν κυρίως από παραγγελίες αεροσκαφών Gripen από τη Βραζιλία, αλλά και ενός αερομεταφερόμενου συστήματος παρακολούθησης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Για το 2016, η Saab εκτιμά πως οι πωλήσεις θα συνάδουν με το μακροπρόθεσμο οικονομικό στόχο για ανάπτυξη 5% στα ετήσια οργανικά κέρδη.

Το συμβούλιο της σουηδικής εταιρίας που δραστηριοποιείται στην άμυνα, πρότεινε ένα μέρισμα πέντε κορωνών ανά μετοχή, από 4,75 κορώνες ανά μετοχή το 2014.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v