SoftBank: Ετήσια πτώση 87% στα καθαρά κέρδη το γ' τρίμηνο

Η ιαπωνική εταιρία αγωνίζεται για μια ανάκαμψη της αμερικανικής Sprint που αγόρασε το 2013 και η οποία επηρεάζει πολύ τη μετοχή της. Τα κέρδη τριμήνου έπεσαν απότομα, αλλά τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 7%.

SoftBank: Ετήσια πτώση 87% στα καθαρά κέρδη το γ τρίμηνο

Η SoftBank, η ιαπωνική εταιρία που δραστηριοποιείται στις τηλεπικοινωνίες και το διαδίκτυο, ανακοίνωσε μια ετήσια πτώση 87% στα καθαρά κέρδη του τρίτου τριμήνου του οικονομικού της έτους. Τα αποτελέσματα της εταιρίας ήταν πολύ κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Όπως αναφέρει το MarketWatch, η εταιρία με έδρα το Τόκυο ανακοίνωσε πως τα κέρδη τριμήνου έπεσαν απότομα σε 2,28 δισ. γεν (20 εκατ. δολάρια) από 18,73 δισ. γεν το περασμένο έτος. Αντίθετα, οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ύψους 71 δισ. γεν.

Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 7% σε 189,55 δισ. γεν, από 176,69 δισ.

Τα αποτελέσματα της SoftBank ακολούθησαν την ανακοίνωση των καλύτερων από το αναμενόμενο κερδών της Sprint Corp, του αμερικανικού φορέα ασύρματων δικτύων που η ιαπωνική εταιρία αγόρασε για 22 δισ. δολάρια το 2013. Η Sprint βρίσκεται εν μέσω μιας παρατεταμένης προσπάθειας για ανάκαμψη, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της SoftBank, Masayoshi Son, έχει επανειλημμένως τονίσει πως η εταιρία είναι αφοσιωμένη στην ανάκαμψή της.

Αν και οι προσπάθειες αυτές και τα επιθετικά μέτρα περικοπής κόστους έχουν αρχίσει να καρποφορούν, οι αναλυτές εκτιμούν πως θα περάσουν χρόνια μέχρι να καταστεί πιθανή μια ανάκαμψη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v