Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nissan: Αύξηση 25% στα καθαρά κέρδη το γ' τρίμηνο

Τα έσοδα της Nissan αυξήθηκαν 2,2%, λόγω καλών επιδόσεων σε ΗΠΑ, Κίνα και Ευρώπη. Ο CEO αναμένει μια επιβράδυνση στις ΗΠΑ και ανησυχεί για την κινεζική οικονομία. Η εταιρία στοχεύει σε περιθώριο λειτουργικού κέρδους 8% μέχρι το 2017.

Nissan: Αύξηση 25% στα καθαρά κέρδη το γ τρίμηνο

Η Nissan Motor ανακοίνωσε πως τα καθαρά της κέρδη εμφάνισαν ετήσια άνοδο 25%, αφού οι ισχυρές πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη αντιστάθμισαν τις επιβραδύνσεις στις αναδυόμενες αγορές.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας μετά την Toyota, σε όρους όγκου παγκόσμιων πωλήσεων, κατέγραψε καθαρά κέρδη 127,2 δισ. γεν (1,1 δισ.), έναντι μιας μέσης εκτίμησης για 120,2 δισ. γεν.

Τα έσοδά της ήταν τρία τρισ. γεν στο τρίμηνο, το οποίο μεταφράζεται σε αύξηση 2,2% συγκριτικά με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Το 2015, η Nissan εμφάνισε σταθερές πωλήσεις στις δύο μεγαλύτερες αγορές της, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, ωστόσο αναμένει αβεβαιότητα και στις δύο χώρες. Οι πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 7,1% και στην Κίνα κατά 6,3%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας, Carlos Ghosn, ανέφερε τον περασμένο μήνα πως αναμένει μια επιβράδυνση στην ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ παράλληλα εντείνονται οι ανησυχίες για την επιβράδυνση στην κινεζική οικονομία.

Στο μεταξύ, η Nissan έχει πληγεί από μια μειούμενη ζήτηση σε αναδυόμενες αγορές όπως οι Ρωσία και Βραζιλία, καθώς στην Ιαπωνία. Οι πωλήσεις στη Ρωσία εμφάνισαν βουτιά 29,4% πέρυσι, ενώ στην Ιαπωνία έπεσαν κατά 12,1%. Στελέχη της βιομηχανίας επισημαίνουν πως οι δύο χώρες είναι απίθανο να ανακάμψουν σύντομα.

Η ιαπωνική εταιρία στοχεύει σε ένα περιθώριο λειτουργικού κέρδους 8% μέχρι το Μάρτιο του 2017, στο πλαίσιο των προηγούμενων λογιστικών προτύπων της. Την περίοδο μεταξύ Απρίλιο και Σεπτέμβριο το περιθώριο ήταν 7,2% υπό τα ίδια πρότυπα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v