Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικογένειες θυμάτων από υπόθεση ξεπλύματος χρήματος μηνύουν την HSBC

Οι οικογένειες ισχυρίζονται πως με το ξέπλυμα χρήματος η HSBC συνέδραμε άμεσα και εν γνώσει της στο διεθνές εμπόριο ναρκωτικών και σαρκός. Η τράπεζα πλήρωσε το 2012 σχεδόν δύο δισ. δολάρια για να διευθετήσει παρόμοιες κατηγορίες.

Οικογένειες θυμάτων από υπόθεση ξεπλύματος χρήματος μηνύουν την HSBC

Σε μήνυση κατά της HSBC προχωρούν οι οικογένειες Αμερικανών πολιτών που δολοφονήθηκαν από συμμορίες που εμπορεύονταν ναρκωτικά στο Μεξικό. Οι οικογένειες ισχυρίζονται πως η τράπεζα άφησε το καρτέλ να ξεπλύνει δισεκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει τις δραστηριότητές του.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η μήνυση βασίζεται στην υπόθεση πως με τη συμμετοχή της στο ξέπλυμα χρήματος από τα καρτέλ, η HSBC συνέδραμε άμεσα και εν γνώσει της στο διεθνές εμπόριο ναρκωτικών και σαρκός, περιλαμβανομένων των «βάρβαρων» πράξεων που το συνόδευαν, κατά την περίοδο 2010-2011.

Η τράπεζα με έδρα το Λονδίνο, η οποία ήδη βρισκόταν υπό παρακολούθηση για την εμπλοκή της σε υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος, πλήρωσε το Δεκέμβριο του 2012 σχεδόν δύο δισ. δολάρια σε πρόστιμα προκειμένου να επιλύσει κατηγορίες πως δεν σταμάτησε τη ροή εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων που συνδέονταν με ναρκωτικά. Παράλληλα υποσχέθηκε πως θα διορθώσει τα προβλήματα αυτά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v