Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Καμπανάκι» Λαγκάρντ για τις μεταρρυθμίσεις στην Ουκρανία

Ανησυχία για τη βραδεία πρόοδο της Ουκρανίας στη βελτίωση της διακυβέρνησής της και στην πάταξη της διαφθοράς εκφράζει η επικεφαλής του ΔΝΤ. Προειδοποιεί πως η χώρα κινδυνεύει να χάσει τη στήριξη του ΔΝΤ.

«Καμπανάκι» Λαγκάρντ για τις μεταρρυθμίσεις στην Ουκρανία

Η Ουκρανία πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί και να πατάξει τη διαφθορά, διαφορετικά κινδυνεύει να χάσει τη στήριξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προειδοποίησε με ανακοίνωσή της η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Με ανησυχεί η βραδεία πρόοδος της Ουκρανίας στη βελτίωση της διακυβέρνησης, της καταπολέμησης της διαφθοράς και της μείωσης της επιρροής των διαπλεκόμενων συμφερόντων στην λήψη πολιτικών αποφάσεων», ανέφερε.

«Χωρίς μια ουσιαστική νέα προσπάθεια για ενδυνάμωση των μεταρρυθμίσεων για τη διακυβέρνηση και για καταπολέμηση της διαφθοράς, είναι δύσκολο να δούμε πώς μπορεί να συνεχίσει και να είναι επιτυχημένο το πρόγραμμα που στηρίζεται από το ΔΝΤ», συμπλήρωσε.

«Η Ουκρανία κινδυνεύει να επιστρέψει στο μοτίβο των αποτυχημένων οικονομικών πολιτικών που τη μάστιζαν στην πρόσφατη ιστορία της. Είναι ζωτικής σημασίας η ηγεσία της Ουκρανίας να δράσει τώρα και να επαναφέρει τη χώρα σε ένα υποσχόμενο μονοπάτι μεταρρυθμίσεων».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v