Μack: Το Βερολίνο θα διασώσει την Deutsche Bank αν χρειαστεί

Η γερμανική κυβέρνηση δεν επιτρέψει να μην πληρώσει τους ομολογιούχους της η Deutsche Bank, δήλωσε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley.

Μack: Το Βερολίνο θα διασώσει την Deutsche Bank αν χρειαστεί

Οι επενδυτές δεν πρέπει να ανησυχούν για το αν η Deutsche Bank θα συνεχίσει να εξυπηρετεί το χρέος της, δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley.

«Δεν υπάρχει κανένα ερωτηματικό στο μυαλό μου» σημείωσε ο κ. Mack. «Aυτή η ιδεά που άκουσα χθες, το ενδεχόμενο να μην πληρώσει τους τόκους, είναι παράλογη. Η κυβέρνηση δεν θα αφήσει να συμβεί κάτι τέτοιο» σημείωσε.

Ο ίδιος υποστήριξε πως η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας πρέπει να κάνει κάποια δήλωση στήριξης της Deutsche Bank.

«Οι άνθρωποι αντιδρούν με υπερβολικό τρόπο» ανέφερε. «Το όνομα της τράπεζας είναι Deutsche Bank. Είναι γερμανική τράπεζα. Αν χρειαστούν δίχτυ ασφαλείας θα τους το δώσουν» πρόσθεσε.

Η Deutsche Bank εξετάζει μια επαναγορά χρέους δισεκατομμυρίων ευρώ, σε μια προσπάθεια να στηρίξει την αξία των χρεογράφων της.

Η γερμανική τράπεζα θα επικεντρώσει το έκτακτο σχέδιο επαναγοράς στα κύρια ομόλογα (senior bonds), από τα οποία έχει εκδώσει περίπου 50 δισ. ευρώ.

Η κίνηση δεν αναμένεται να περιλαμβάνει τις λεγόμενες μετατρέψιμες ομολογίες (CoCos), που μαζί με τις μετοχές της τράπεζες έχουν καταγράψει βαριές απώλειες τις τελευταίες ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v