Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mέτωπο με ΗΠΑ ανοίγει ο Ερντογάν

Ο Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε τις ΗΠΑ όχι μόνο γιατί αρνούνται να αναγνωρίσουν τους Σύριους Κούρδους μαχητές ως τρομοκράτες αλλά και γιατί τους παρέχουν στρατιωτική υποστήριξη.

Mέτωπο με ΗΠΑ ανοίγει ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Ουάσιγκτον για «το λουτρό αίματος» στην Συρία, λέγοντας πως έχει άγνοια για τους κινδύνους που δημιουργούν άλλες ομάδες, όχι μόνο το ISIS, στην περιοχή.

Όπως μεταδίδει το CNN, ο κ. Ερντογάν επέκρινε τις ΗΠΑ όχι μόνο γιατί αρνούνται να αναγνωρίσουν τους Σύριους Κούρδους μαχητές ως τρομοκράτες αλλά και γιατί τους παρέχουν στρατιωτική υποστήριξη.

«Σας το έχω πει πολλές φορές: Είστε μαζί μας ή με αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με τουρκικά μέσα.

«Πως θα μπορέσουμε ποτέ να σας εμπιστευτούμε;» ανέφερε ο Τούρκος ηγέτης σύμφωνα με το κρατικό κανάλι TRT. «Είμαι ο σύμμαχος σας στην περιοχή ή οι τρομοκράτες στο Κομπανί;».

Την Δευτέρα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν τους Κούρδους μαχητές ως τρομοκρατική οργάνωση και δεν θα σταματήσουν να προσφέρουν στήριξη στον αγώνα που δίνουν κατά του ISIS.

«Δεν λένε τίποτα στο πρόσωπο μας, αλλά κάνουν άλλες ανακοινώσεις όταν βρίσκονται σε άλλα μέρη» είπε ο κ. Ερντογάν για Αμερικανούς αξιωματούχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v