Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Adidas: Αύξηση 16% στα έσοδα το 2015

Η εταιρία αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις για έσοδα και κέρδη το 2016. Εκτιμά πως το λειτουργικό περιθώριο θα είναι «τουλάχιστον σταθερό». Το 2015 τα έσοδα και τα κέρδη της ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Adidas: Αύξηση 16% στα έσοδα το 2015

Η γερμανική εταιρία αθλητικών ειδών, Adidas, αναθεώρησε προς τα πάνω τις προοπτικές για τις πωλήσεις και τα κέρδη του 2016, εκτιμώντας πως τα έσοδα και το λειτουργικό κέρδος θα εμφανίσουν άνοδο διψήφιου ποσοστού. Η εταιρία ανακοίνωσε πωλήσεις και κέρδη για το 2015, που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η αύξηση στις προβλέψεις έδωσε μια περαιτέρω τόνωση στην Adidas, λιγότερο από ένα μήνα αφού η εταιρία άλλαξε διευθύνοντα σύμβουλο. Η μετοχή της Adidas έχει ανοδική τάση, ενώ η εταιρία ανέφερε ότι το λειτουργικό περιθώριο θα είναι φέτος «τουλάχιστον σταθερό», παρότι αναμένει υψηλότερα κόστη στα υλικά και το εργατικό δυναμικό στην Ασία.

Τα έσοδα του 2015 αυξήθηκαν κατά 16% σε 16,9 δισ. ευρώ και τα καθαρά έσοδα από συνεχιζόμενες επιχειρήσεις αυξήθηκαν 12% σε 720 εκατ. ευρώ. Οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει έσοδα 16,7 δισ. ευρώ και κέρδη ύψους 711 εκατ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v