Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nokia: Αύξηση 46% στα λειτουργικά κέρδη το δ' τρίμηνο

Η βασική επιχείρηση της εταιρίας αύξησε το περιθώριο λειτουργικού κέρδους και οι πληρωμές από τη Samsung για πατέντες ισχυροποίησαν το λειτουργικό κέρδος. Εκτιμάται πως οι πωλήσεις θα επιβραδυνθούν στην Κίνα, την κύρια αγορά της Nokia.

Nokia: Αύξηση 46% στα λειτουργικά κέρδη το δ τρίμηνο

Η Nokia ανακοίνωσε καλύτερα από το αναμενόμενο κέρδη από την κύρια επιχείρηση εξοπλισμού τηλεπικοινωνιακών δικτύων, ωστόσο προειδοποίησε πως η προσφορά νέων υπηρεσιών και δικτύων θα αρχίσει να επιβραδύνεται στη βασική αγορά της, την Κίνα.

Σύμφωνα με το Reuters, η επιχείρηση εξοπλισμού δικτύων που αντιστοιχεί στο 90% και πλέον των πωλήσεων της εταιρίας, εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο ένα περιθώριο λειτουργικού κέρδους 14,6%, έναντι 14% το ίδιο διάστημα του προηγούμενου έτους και μιας μέσης εκτίμησης για 13,8%.

Πληρωμές από τη Samsung που συνδέονται με πατέντες, βοήθησαν το συνολικό λειτουργικό κέρδος της Nokia να αυξηθεί κατά 46% στο τρίμηνο, σε 734 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου στα επίπεδα των προβλέψεων.

Η εταιρία πρότεινε ετήσιο μέρισμα 0,16 ευρώ ανά μετοχή και ένα έξτρα μέρισμα 0,10 ευρώ ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο 0,19 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v