Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έτοιμες για συγχώνευση οι Banco Popolare και BPM

Αυτό το μήνα αναμένεται η ανακοίνωση της συγχώνευσης. Η κυβέρνηση έχει δώσει την έγκρισή της, ενώ εκκρεμούν το «πράσινο φως» της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Ιταλίας. Η συμφωνία θα δημιουργήσει την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας.

Έτοιμες για συγχώνευση οι Banco Popolare και BPM

Οι Banco Popolare και Banca Popolare di Milano (BPM) είναι έτοιμες να ανακοινώσουν αυτό το μήνα μια συγχώνευση που θα δημιουργήσει την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, εφόσον οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές δώσουν το πράσινο φως, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Μια συμφωνία μεταξύ των δύο τραπεζών θα σηματοδοτούσε την πρώτη συγχώνευση μετά τις περσυνές μεταρρυθμίσεις στον τραπεζικό τομέα με στόχο της ενοποίησή του.

Ανώτατα στελέχη των τραπεζών συναντήθηκαν την Τετάρτη με τους αρμόδιους της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Ιταλίας, προκειμένου να παρουσιάσουν τα σχέδιά τους. Η συμφωνία πρόκειται να είναι συγχώνευση μεταξύ ίσων.

Στις αρχές του Ιανουαρίου, η κυβέρνηση έδωσε την έγκρισή της για τη δημιουργία της τρίτης ιταλικής τράπεζας σε όρους περιουσιακών στοιχείων, μετά τις UniCredit και Intesa Sanpaolo.

Αυτή τη στιγμή η Banco Popolare έρχεται τέταρτη στη λίστα με κεφαλαιοποίηση 2,6 δισ. ευρώ, ενώ η Banca Popolare di Milano έχει περίπου 50 δισ. σε περιουσιακά στοιχεία και κεφαλαιοποίηση 2,6 δισ.

Πάντως, οι πηγές αναφέρουν πως την BPM «φλερτάρει» και η UBI Banca.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v