Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πορτογαλία: Ανησυχητική η βουτιά στα ομόλογα, λέει η κυβέρνηση

Το άλμα στις αποδόσεις των πορτογαλικών ομολόγων δεν συνδέεται με ανησυχίες για τον προϋπολογισμό της χώρας, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών της Πορτογαλίας. Παγκόσμια η αστάθεια στις αγορές ομολόγων, τόνισε. Πάνω από 4% η απόδοση του 10ετούς.

Πορτογαλία: Ανησυχητική η βουτιά στα ομόλογα, λέει η κυβέρνηση

Η πορτογαλική κυβέρνηση είναι προβληματισμένη από την αναταραχή στις αγορές ομολόγων, η οποία οδήγησε τις αποδόσεις των κρατικών τίτλων της χώρας σε υψηλό 2,5 ετών, αλλά εκτιμά πως είναι μια ευρύτερη κίνηση των αγορών που δεν συνδέεται άμεσα με τον προϋπολογισμό.

«Από τη σκοπιά μας δεν είναι μια αστάθεια που συνδέεται με συγκεκριμένες συνθήκες στην Πορτογαλία, από τη στιγμή που ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το βλέπουμε ως ένα προσωρινό φαινόμενο», ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών Μαρί Λεϊτάο Μάρκες.

«Φυσικά και η κυβέρνηση ανησυχεί, αλλά η αστάθεια αυτή είναι δυστυχώς παγκόσμια, διεθνής, που επηρεάζει κάποιες χώρες περισσότερο από κάποιες άλλες. Επηρεάζει όλες τις χώρες της Νότιας Ευρώπης», σημείωσε.

Σημειώνεται ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Πορτογαλίας εκτινάχτηκε πάνω από το 4% για πρώτη φορά τους τελευταίους 18 μήνες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v